oktatás

Fade In/Raindance Filmírói Mesterkurzus

2011. áprilisában a RAINDANCE BUDAPEST keretében indul újra a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa. A 6 hetes intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre.

LETÖLTHETŐ TEMATIKA

Mit nyújtunk?
Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések, és műhelymunka, melynek során a hallgatók eljuthatnak egy kisjátékfilm forgatókönyvének kifejlesztéséig az oktatók és a hallgatótársak véleményét és útmutatását felhasználva.

Bár a hazai filmfinanszírozás éppen romokban hever, a kezdő filmeseknek, ambiciózus forgatókönyvíróknak mégis nagyobb esélyük van karrierjük elindítására – akár a nemzetközi porondon is – mint korábban bármikor. A rohamtempójú technikai újítások, a filmkészítés költségeinek zuhanása és az új terjesztési csatornák megjelenése folytán bővülő lehetőségek kiaknázásához azonban tisztában kell lenni a hazai és nemzetközi filmszakmai elvárásokkal és trendekkel; a Fade In Forgatókönyvíró Iskola ehhez is segítséget nyújt.

A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; a nemzetközi filmfesztiválok és –vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban korábban méltánytalanul elhanyagolt, manapság újra felkapott, ám döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.

A tanfolyam anyaga a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjai éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítés.

Saját tapasztalatainkon alapuló forgatókönyv-fejlesztési esettanulmányok gazdagítják a kurzus gyakorlati oldalát.

Az oktatókról:
Az oktatók Hegedüs Bálint és Lovas Balázs , tanácsadók, a Fade In Script Consulting alapítói. A Fade In számos nemzetközi és hazai forgatókönyvírói börze és fórum szervezése, filmek és televíziós sorozatok írása, hazai és külföldi forgatókönyv-konzultációk, és sokévnyi oktatás tapasztalatával a háta mögött indítja el az iskola új évfolyamát.
A cég alapítói rendszeres résztvevők nemzetközi filmfesztiválokon, filmvásárokon, és széles kapcsolati rendszerrel bírnak az európai filmes színtéren.

Menetrend, tematika, tandíj:
• A 6 alkalmas kurzus április 14-én indul.
• Öt héten át csütörtök 16-20h között találkozunk – valamint egy extra szombaton 10-16h között.
• Az első két órában elméleti előadásokat hallgathatsz meg, majd pedig kiscsoportos műhelymunka keretében fejlesztjük a hallgatók filmterveit.
• Helyszín: egyeztetés alatt

A tanfolyam RÉSZLETES TEMATIKÁját itt töltheted le.

A tanfolyam ára 90.000 forint + ÁFA

RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:
Most először lehetőség nyílik megfigyelőként részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarkkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.
Megfigyelőként a részvételi díj 60.000 forint + ÁFA

JELENTKEZÉS: küldj e-mailt az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre, legkésőbb április 4-ig!