oktatás


Indulás: március 31.

Fade In Filmírói Mesterkurzus 2012

2012 tavaszán újra indul a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa. A 6 egész szombatot felölelő intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre.

LETÖLTHETŐ TEMATIKA

Gyakorlati képzés:

Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések és műhelymunka, melynek során a hallgatók eljuthatnak egy forgatókönyv kifejlesztéséig az oktatók és a hallgatótársak véleményét és útmutatását felhasználva.
A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; a nemzetközi filmfesztiválok és –vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.
A tanfolyam anyaga magában foglalja a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, a nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjait éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítést.

Oktatók:

Hegedüs Bálint: Fade In alaptó tag, számos egyéb munkája mellett a 40. Filmszemlén legjobb forgatókönyv díjával kitüntetett Mázli című film forgatókönyvírója.

Köbli Norbert: Többek között a Vizsga és a 9 és 1/2 randi című filmek forgatókönyvírója, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének alapító elnöke.

Lovas Balázs: Fade In alapító tag, egyebek mellett a Tesó, a Konyec és az Utolér című filmek forgatókönyvírója.


A tanfolyam RÉSZLETES TEMATIKÁját itt töltheted le.


Menetrend, tandíj:
• A 6 alkalmas kurzus 2012. március 31-én indul és június 9-ig tart.
• A hat alkalmat magában foglaló kurzust kéthetente, szombati napokon tartjuk 10-17 óra között.
• A délelőtti órákban elméleti előadásokat hallgathatsz meg, majd pedig kiscsoportos műhelymunka keretében fejlesztjük a hallgatók filmterveit.
Helyszín: Kürt Alapítványi Gimnázium (1117, Budapest Bogdánfy u. 5/b)
• A tanfolyam ára: 90.000 forint + ÁFA

RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:
Lehetőséget nyújtunk megfigyelőként is részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarokkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.
Megfigyelőként a részvételi díj: 60.000 forint + ÁFA

JELENTKEZÉS: küldj e-mailt az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre, legkésőbb március 26-ig!
További információkért hívhatod Hegedüs Bálintot a +36 30 259 96 26-os telefonszámon.