tanácsadás

Konzultáció

Sokan és sokféle fórumon hangoztatták az elmúlt években, hogy a magyar film elsődleges problémája a jó forgatókönyvek hiánya. Tanácsadásunkkal segítünk tökéletesíteni a forgatókönyveket, ami nagy lépéssel közelebb hozhatja a közönségsikert és szakmai elismertséget az alkotás műfajától, stílusától függetlenül. Közönségorientált- és művészfilmek alkotói egyaránt profitálhatnak a történetszerkesztői és dramaturgiai konzultációkból..

írásos véleményezés (coverage)
Körülbelül 8-10 oldalas, a kreáció összes aspektusára kiterjedő írásos analízis, treatmentekhez és forgatókönyvekhez kérhető. Meghatározza a mű logline-ját, összegzi a cselekményt, majd elemzi a következő szempontok szerint: műfaj, történet- és cselekményvezetés, struktúra, karakterek, dialógus, stílus, tónus, formátum. Végezetül felméri az alkotás piaci lehetőségeit a sztori szempontjából, illetve amennyiben lehetséges, rövid javaslatot tartalmaz a felmerülő nagyobb történeti problémák megoldására.

forgatókönyv-elemzés
Részletes írásos elemzés, amely magában foglalja a fenti írásos véleményezést, illetve sorba veszi az összes történetvezetési, szerkesztési és dramaturgiai problémát, melyek megoldására többféle javaslatot is tartalmaz.

személyes konzultáció
Magában foglalja a fenti írásos véleményezést, illetve egy körülbelül 3 órás személyes találkozó során az alkotó/producer elképzeléseinek és eredeti víziójának szem előtt tartásával az elbeszélő, dramaturgiai illetve egyéb jelentős problémák közös megvitatását, illetve a lehetséges megoldások tárgyalását.

közös kreatív elemzés
Magában foglalja a fenti írásos véleményezést, illetve egy munkanapos intenzív közös munkát a FadeIn kreatív csapatával. A forgatókönyv erősségeinek és gyengéinek kimerítő megtárgyalása, az összes probléma részletes elemzése, javaslatok a megoldásokra. A koncepció és premissza, a műfaj közös meghatározása, struktúra lebontása, karakterelemzések, cselekményvezetés a fő- és mellékszálakban, jelenetépítés és dialógus – minden jelentős történeti és szerkezeti egység részletekbe menő megvitatása.

közös forgatókönyv-fejlesztés
Az ötlettől egészen a gyártásba kerülő forgatókönyv megírásáig az alkotók asszisztálása, képességeik maximális kihasználása, illetve egyben magasabb szintre fejlesztése. Írásos véleményezés a treatment-fázistól és személyes találkozók, dramaturgiai, történetszerkesztői tanácsok és oktatás az optimális minőség eléréséhez a kreáció egész folyamatán keresztül. Televíziós sorozatok esetében akár a kreatív struktúra megszervezése és a történetírói- és szerkesztői folyamat felügyelete.

Feltételek, árak és határidők megbeszélés szerint, eseti elbírálás alapján.